Degustacja
piwa i jedzenia
Niedziela, 18.11.2012, godz. 17.00
W programie:
- degustacja piw domowych autorstwa Agnieszki Łopaty – Mistrzyni Piwowarki, laureatki polskich i zagranicznych konkursów piw domowych, autorki bloga Kuchnia Piwowarki Agi (www.kuchniapiwowarkiagi.pl). Uczestnicy spróbują piw w pięciu różnych stylach piwnych, z różnych krajów. Będą piwa lekkie i mocne, na lato i zimę, jasne i ciemne, słodkie i goryczkowe. Do każdego piwa serwowane będą pasujące do niego przekąski, specjalnie przygotowane w tym celu przez Piwniczkę.
- prezentacja jak warzy się piwo – uczestnicy dowiedzą się jak powstaje piwo, począwszy od kompletowania składników, poprzez śrutowanie słodu, zacieranie, wysładzanie, chmielenie, chłodzenie, zadawanie drożdży piwowarskich, fermentację, butelkowanie i przechowywanie.
- prezentacja jak podaje się i degustuje piwo – uczestnicy poznają różne rodzaje szkła do piwa, dowiedzą w jakiej temperaturze serwuje się piwo, jak profesjonalnie się je degustuje i ocenia.
- najnowsze informacje o powstającym Centrum Ursa Maior i Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Rzemieślniczego w Uhercach Mineralnych – uczestnicy będą mieć możliwość zakupu kart Mecenasa Ursa Maior.
Zapamiętaj i powiadom znajomych!
Miejsce: Ustrzyki Dolne, Bar-Kawiarnia Piwniczka, Rynek 17 (wejście na wprost sklepu „Bieszczadzka”)
Termin: 18 listopada 2012 (niedziela), godz. 17.00
Koszt uczestnictwa w imprezie i degustacji 18 zł
Liczba miejsc ograniczona. Rezerwacja miejsc i zakup biletów do dnia 17 listopada 2012 r. Tel. 603 283 092.
Serdecznie zapraszamy! Organizatorzy: Bar - Kawiarnia Piwniczka oraz Ursa Maior Sp. zo.o. SKA (www.ursamaior.pl)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz